Het wordt namelijk steeds duidelijker dat de Amerikaanse centrale bank voorlopig niet zal taperen, het terugschroeven van de steunmaatregelen lijkt voor onbepaalde datum uitgesteld. De meeste analisten verwachten dat de tapering-operatie niet voor maart volgend jaar zal beginnen.

Vanmiddag maakte Caterpillar de kwartaalcijfers en die worden algemeen beschouwd als een goede graadmeter voor de wereldeconomie. De resultaten vielen duidelijk tegen, de koers noteert meer dan 5% lager. Caterpillar verlaagde de guidance voor het volledige boekjaar en kloeg over een algemene onzekerheid die de wereldeconomie treft.

Het wordt namelijk steeds duidelijker dat de Amerikaanse centrale bank voorlopig niet zal taperen, het terugschroeven van de steunmaatregelen lijkt voor onbepaalde datum uitgesteld. De meeste analisten verwachten dat de tapering-operatie niet voor maart volgend jaar zal beginnen. Vanmiddag maakte Caterpillar de kwartaalcijfers en die worden algemeen beschouwd als een goede graadmeter voor de wereldeconomie. De resultaten vielen duidelijk tegen, de koers noteert meer dan 5% lager. Caterpillar verlaagde de guidance voor het volledige boekjaar en kloeg over een algemene onzekerheid die de wereldeconomie treft.