De afgelopen kwartalen heeft The Cat telkens ontgoocheld met de kwartaalcijfers en ook ditmaal was het weer zover. Met de cijfers over het derde kwartaal stelde het bedrijf zelfs ernstig teleur. De winst per aandeel bedroeg maar 1,45 dollar, waar op 1,67 dollar was gerekend.

De omzet bleef zelfs 1 miljard dollar achter op de verwachtingen. Caterpillar windt er dan ook geen doekjes om: de wereldeconomie slabakt aan snel tempo en dat blijft niet zonder gevolgen voor de resultaten van het bedrijf. Als klap op de vuurpijl werden ook de winstverwachtingen naar beneden aangepast.

De afgelopen kwartalen heeft The Cat telkens ontgoocheld met de kwartaalcijfers en ook ditmaal was het weer zover. Met de cijfers over het derde kwartaal stelde het bedrijf zelfs ernstig teleur. De winst per aandeel bedroeg maar 1,45 dollar, waar op 1,67 dollar was gerekend. De omzet bleef zelfs 1 miljard dollar achter op de verwachtingen. Caterpillar windt er dan ook geen doekjes om: de wereldeconomie slabakt aan snel tempo en dat blijft niet zonder gevolgen voor de resultaten van het bedrijf. Als klap op de vuurpijl werden ook de winstverwachtingen naar beneden aangepast.