Dat is sommige bedrijven echter in het verkeerde keelgat geschoten. Caterpillar waarschuwde de staat Illinois al voor de mogelijke gevolgen van de aangekondigde belastingverhoging.

CEO Doug Oberhelman van Caterpillar heeft een brief gestuurd naar gouverneur Pat Quinn waarin te lezen staat dat vier staten al hebben aangeboden de Caterpillar-bedrijven die Illinois eventueel zouden verlaten te verwelkomen.

Zowel Texas, Nebraska, Virginia als South Dakota zijn kandidaat. Daarmee dreigt de sanering van de begroting van de Amerikaanse staten in een nieuwe fase te zijn aanbeland, namelijk die van het opbod tussen de staten onderling.

Dat is sommige bedrijven echter in het verkeerde keelgat geschoten. Caterpillar waarschuwde de staat Illinois al voor de mogelijke gevolgen van de aangekondigde belastingverhoging. CEO Doug Oberhelman van Caterpillar heeft een brief gestuurd naar gouverneur Pat Quinn waarin te lezen staat dat vier staten al hebben aangeboden de Caterpillar-bedrijven die Illinois eventueel zouden verlaten te verwelkomen. Zowel Texas, Nebraska, Virginia als South Dakota zijn kandidaat. Daarmee dreigt de sanering van de begroting van de Amerikaanse staten in een nieuwe fase te zijn aanbeland, namelijk die van het opbod tussen de staten onderling.