Naast lagere economische groeiverwachtingen schroeven mijnbouwbedrijven volgens ABN Amro hun investeringsplannen terug naar een lager niveau.

Voor de lange termijn blijven de analisten van ABN Amro positief gestemd over Caterpillar en handhaven zij hun koopadvies. Wel verwijderen zij dit aandeel nu van hun Aanbevolen Lijst.

Caterpillar meldde vorige week dat de winst per aandeel (wpa) in 2015 naar verwachting zal uitkomen tussen de USD 12 en USD 18. Eerder rekende het bedrijf nog op een wpa van USD 15 tot USD 20.

Tanende economische groeiverwachtingen, vooral in China en Europa, vormden de reden voor de bijgestelde winstverwachting van Caterpillar.

De winstprognoses voor het lopende boekjaar zijn niet veranderd. Wel verwacht het concern dat de omzet dit jaar circa USD 2 miljard lager zal uitkomen dan eerder werd aangenomen.

Mijnbouwbedrijven schroeven investeringen terug

In onze optiek zijn de kortere termijn risico's voor Caterpillar toegenomen. Naast lagere economische groeiverwachtingen schroeven mijnbouwbedrijven hun investeringsplannen terug naar een lager niveau, inspelend op de mindere vraag uit China.

Om die reden verwijderen de analisten van ABN Amro Caterpillar van hun Aanbevolen Lijst en verlagen zij het koersdoel voor dit aandeel naar USD 105.

Voor de langere termijn handhaven zij echter hun positieve visie op Caterpillar. De groei van de wereldbevolking resulteert in een toenemende vraag naar grondstoffen.

Deze ontwikkeling komt de perspectieven van het bedrijf ten goede. Het koopadvies voor het aandeel Caterpillar blijft derhalve van kracht.

Naast lagere economische groeiverwachtingen schroeven mijnbouwbedrijven volgens ABN Amro hun investeringsplannen terug naar een lager niveau. Voor de lange termijn blijven de analisten van ABN Amro positief gestemd over Caterpillar en handhaven zij hun koopadvies. Wel verwijderen zij dit aandeel nu van hun Aanbevolen Lijst. Caterpillar meldde vorige week dat de winst per aandeel (wpa) in 2015 naar verwachting zal uitkomen tussen de USD 12 en USD 18. Eerder rekende het bedrijf nog op een wpa van USD 15 tot USD 20.Tanende economische groeiverwachtingen, vooral in China en Europa, vormden de reden voor de bijgestelde winstverwachting van Caterpillar. De winstprognoses voor het lopende boekjaar zijn niet veranderd. Wel verwacht het concern dat de omzet dit jaar circa USD 2 miljard lager zal uitkomen dan eerder werd aangenomen. Mijnbouwbedrijven schroeven investeringen terugIn onze optiek zijn de kortere termijn risico's voor Caterpillar toegenomen. Naast lagere economische groeiverwachtingen schroeven mijnbouwbedrijven hun investeringsplannen terug naar een lager niveau, inspelend op de mindere vraag uit China. Om die reden verwijderen de analisten van ABN Amro Caterpillar van hun Aanbevolen Lijst en verlagen zij het koersdoel voor dit aandeel naar USD 105. Voor de langere termijn handhaven zij echter hun positieve visie op Caterpillar. De groei van de wereldbevolking resulteert in een toenemende vraag naar grondstoffen. Deze ontwikkeling komt de perspectieven van het bedrijf ten goede. Het koopadvies voor het aandeel Caterpillar blijft derhalve van kracht.