Met betrekking tot heel 2012 is Caterpillar echter voorzichtiger geworden. De analisten van ABN Amro volgen het aandeel Caterpillar met een koopadvies.

Caterpillar zag de omzet in het derde kwartaal met 5% stijgen ten opzichten van dezelfde periode vorig jaar, om uit te komen op USD 16,45 miljard; dit is 1% lager dan analisten hadden voorspeld.

De nettowinst van Caterpillar, 's werelds grootste producent van grondverzetmachines, steeg met 49% en bedroeg USD 1,70 miljard.

Exclusief een eenmalige boekwinst bedroeg de winst per aandeel (wpa) USD 2,25. Daarmee lag de wpa in lijn met de verwachtingen van de markt.

Voorzichtigere toon

Met betrekking tot heel 2012 hanteerde Caterpillar gisteren een iets voorzichtigere toon dan eerder het geval was. Waar Caterpillar er eerder op rekende dat de omzet tussen de USD 68 miljard en USD 70 miljard zou uitkomen, verwacht het bedrijf nu dat de omzet de USD 66 miljard zal bedragen. De wpa zal naar verwachting uitkomen tussen de USD 9,00 en USD 9,25 (versus een eerdere prognose van USD 9,60).

Caterpillar heeft solide gepresteerd in het afgelopen kwartaal. Ondanks het feit dat het concern gisteren de prognoses voor heel 2012 neerwaarts bijstelde, blijven de analisten van ABN Amro een koopadvies hanteren voor het aandeel Caterpillar. Zij denken dat Caterpillar goed in staat zal zijn om mogelijke economische tegenwind het hoofd te bieden.

Met betrekking tot heel 2012 is Caterpillar echter voorzichtiger geworden. De analisten van ABN Amro volgen het aandeel Caterpillar met een koopadvies. Caterpillar zag de omzet in het derde kwartaal met 5% stijgen ten opzichten van dezelfde periode vorig jaar, om uit te komen op USD 16,45 miljard; dit is 1% lager dan analisten hadden voorspeld. De nettowinst van Caterpillar, 's werelds grootste producent van grondverzetmachines, steeg met 49% en bedroeg USD 1,70 miljard. Exclusief een eenmalige boekwinst bedroeg de winst per aandeel (wpa) USD 2,25. Daarmee lag de wpa in lijn met de verwachtingen van de markt.Voorzichtigere toon Met betrekking tot heel 2012 hanteerde Caterpillar gisteren een iets voorzichtigere toon dan eerder het geval was. Waar Caterpillar er eerder op rekende dat de omzet tussen de USD 68 miljard en USD 70 miljard zou uitkomen, verwacht het bedrijf nu dat de omzet de USD 66 miljard zal bedragen. De wpa zal naar verwachting uitkomen tussen de USD 9,00 en USD 9,25 (versus een eerdere prognose van USD 9,60). Caterpillar heeft solide gepresteerd in het afgelopen kwartaal. Ondanks het feit dat het concern gisteren de prognoses voor heel 2012 neerwaarts bijstelde, blijven de analisten van ABN Amro een koopadvies hanteren voor het aandeel Caterpillar. Zij denken dat Caterpillar goed in staat zal zijn om mogelijke economische tegenwind het hoofd te bieden.