Het bedrijf verkoopt namelijk allerhande zware machines, zoals bijvoorbeeld bulldozers, die in heel wat sectoren worden gebruikt. Vooral in de bouw is Caterpillar toonaangevend, zodat het bedrijf als een goede barometer voor de situatie in de VS-economie geldt.

De analisten hadden gerekend een wpa van 8 dollarcent, tegenover $1,45 tijdens het eerste kwartaal van vorig jaar. De omzet zou zijn gedaald van $11,80 mrd tot $8,71 mrd. Uiteindelijk leed Caterpillar een verlies van 19 dollarcent op een omzet van $9,22 mrd.

Het was de eerste keer sinds 1992 dat het bedrijf in de rode cijfers draaide. Bovendien verlaagde Caterpillar de prognoses voor het volledige boekjaar.

Het bedrijf verkoopt namelijk allerhande zware machines, zoals bijvoorbeeld bulldozers, die in heel wat sectoren worden gebruikt. Vooral in de bouw is Caterpillar toonaangevend, zodat het bedrijf als een goede barometer voor de situatie in de VS-economie geldt. De analisten hadden gerekend een wpa van 8 dollarcent, tegenover $1,45 tijdens het eerste kwartaal van vorig jaar. De omzet zou zijn gedaald van $11,80 mrd tot $8,71 mrd. Uiteindelijk leed Caterpillar een verlies van 19 dollarcent op een omzet van $9,22 mrd. Het was de eerste keer sinds 1992 dat het bedrijf in de rode cijfers draaide. Bovendien verlaagde Caterpillar de prognoses voor het volledige boekjaar.