Het financiële aspect zal meer gaan spelen, elke eurocent die naar Madrid vertrekt zal op een schaaltje afgemeten worden.

Voorlopig krijgt de Partido Popular van Mariano Rajoy nog wat respijt, zij is sterker dan verwacht uit drie verkiezingen in de autonome regio's gekomen.

Daardoor wint het protest tegen de besparingen van de regering voorlopig even geen veld meer. Het zal daarom wat makkelijker worden om de begrotingsobjectieven te realiseren.

Rajoy moet er echter rekening mee houden dat de extremisten steeds sterker worden, zoals ook in andere landen als Griekenland het geval is.

Wanneer er niet meer flexibiliteit komt over de federale begroting, kunnen we meer demonstraties voor onafhankelijkheid in regio's als Catalonië krijgen. Mogelijk komen er op het einde van volgend jaar alweer verkiezingen.

Het financiële aspect zal meer gaan spelen, elke eurocent die naar Madrid vertrekt zal op een schaaltje afgemeten worden. Voorlopig krijgt de Partido Popular van Mariano Rajoy nog wat respijt, zij is sterker dan verwacht uit drie verkiezingen in de autonome regio's gekomen. Daardoor wint het protest tegen de besparingen van de regering voorlopig even geen veld meer. Het zal daarom wat makkelijker worden om de begrotingsobjectieven te realiseren. Rajoy moet er echter rekening mee houden dat de extremisten steeds sterker worden, zoals ook in andere landen als Griekenland het geval is. Wanneer er niet meer flexibiliteit komt over de federale begroting, kunnen we meer demonstraties voor onafhankelijkheid in regio's als Catalonië krijgen. Mogelijk komen er op het einde van volgend jaar alweer verkiezingen.