David Blanchett, head retirement research bij investment research company Morningstar, is van mening dat cash uiteindelijk nog de beste investering voor de oude dag kan zijn. De obligatiemarkt is een zeepbel geworden, de obligatiekoersen kunnen fors dalen wanneer de rente stijgt.

Bovendien is ook de beurs vooruitgelopen op de economische realiteit, ook daar dreigt een correctie wanneer de macro-economische indicatoren zouden tegenvallen. Cash kan echter profiteren van de stijging van de rente en tegen die achtergrond dus een acceptabel alternatief kunnen vormen.

David Blanchett, head retirement research bij investment research company Morningstar, is van mening dat cash uiteindelijk nog de beste investering voor de oude dag kan zijn. De obligatiemarkt is een zeepbel geworden, de obligatiekoersen kunnen fors dalen wanneer de rente stijgt. Bovendien is ook de beurs vooruitgelopen op de economische realiteit, ook daar dreigt een correctie wanneer de macro-economische indicatoren zouden tegenvallen. Cash kan echter profiteren van de stijging van de rente en tegen die achtergrond dus een acceptabel alternatief kunnen vormen.