In normale omstandigheden zouden de Aziatische exportgerichte bedrijven de hogere kosten om zaken te doen hebben opgevangen. Er komt echter een punt dat ze dit niet langer zullen pikken.

Hun reactie zal een verhoging van de prijzen zijn, waardoor FED-voorzitter Bernanke geconfronteerd zal worden met prijsinflatie, een vorm van inflatie die hij kost wat kost wil vermijden.

Niet de lonen, maar wel de prijzen gaan stijgen. Bernanke rekent te veel op een heruitgave van het Japans model, dat zich echter niet gaat herhalen.

De manier van de financiering van de VS nu en Japan toen is helemaal verschillend. De VS financieren hun tekort namelijk extern. In dit geval zal de dollar het kind van de rekening gaan worden.

In normale omstandigheden zouden de Aziatische exportgerichte bedrijven de hogere kosten om zaken te doen hebben opgevangen. Er komt echter een punt dat ze dit niet langer zullen pikken. Hun reactie zal een verhoging van de prijzen zijn, waardoor FED-voorzitter Bernanke geconfronteerd zal worden met prijsinflatie, een vorm van inflatie die hij kost wat kost wil vermijden. Niet de lonen, maar wel de prijzen gaan stijgen. Bernanke rekent te veel op een heruitgave van het Japans model, dat zich echter niet gaat herhalen. De manier van de financiering van de VS nu en Japan toen is helemaal verschillend. De VS financieren hun tekort namelijk extern. In dit geval zal de dollar het kind van de rekening gaan worden.