Die beslissing was gebaseerd op de toegenomen volatiliteit op de Nasdaq en bij de small caps. Terwijl de Nasdaq en de S&P 500 relatief gezien goed standhielden, moesten vooral de kleinere technologieaandelen fors terrein prijsgeven. Het percentage beleggers in aandelen is eveneens gedaald.

Michael Hartnett, chief investment strategist bij BofA Merrill Lynch Global Research, stelt vast dat ook fondsbeheerders momenteel ongeveer 5% van hun portefeuille in aandelen beleggen. Blijkbaar wordt er dus gerekend op een stevige correctie op de beurs, waarbij de markt zich afvraagt waarom de economische opleving niet krachtiger verloopt.

Die beslissing was gebaseerd op de toegenomen volatiliteit op de Nasdaq en bij de small caps. Terwijl de Nasdaq en de S&P 500 relatief gezien goed standhielden, moesten vooral de kleinere technologieaandelen fors terrein prijsgeven. Het percentage beleggers in aandelen is eveneens gedaald. Michael Hartnett, chief investment strategist bij BofA Merrill Lynch Global Research, stelt vast dat ook fondsbeheerders momenteel ongeveer 5% van hun portefeuille in aandelen beleggen. Blijkbaar wordt er dus gerekend op een stevige correctie op de beurs, waarbij de markt zich afvraagt waarom de economische opleving niet krachtiger verloopt.