De kans is echter groot dat de autoproducenten in de komende maanden met een kater gaan opgezadeld worden. De verkopen zijn weliswaar voor het eerst sinsds lang gestegen, maar dat effect zal hoogstwaarschijnlijk van voorbijgaande aard zijn.

Augustus was de beste maand voor dit jaar, maar de overige maanden gaan ongetwijfeld een stuk zwakker worden. Het Cash for Clunkers programma heeft in totaal geleid tot de verkopen van 690.114 nieuwe wagens, wat de belastingbetaler in totaal 2,88 miljard dollar heeft gekost.

Het programma heeft tevens de consumentenbestedingen aangezwengeld. Mark Fields, Ford Motor Co. president of the Americas, was tevreden over het effect van het programma, maar wees meteen op de nieuwe uitdagingen waar de sector nu mee wordt geconfronteerd.

Dinsdag worden de verkoopcijfers van nieuwe auto's voor de maand augustus bekendgemaakt. In augustus vorig jaar werden 13,70 miljoen auto's op jaarbasis verkocht, maar toen sloeg de crisis al toe. Het jaar voordien werden nog 16 miljoen wagens verkocht.

De verkopen van Ford overtroffen enkele dagen voor het einde van de maand al de verkopen van dezelfde maand vorig jaar. Bij Barclay is autoanalist Brian A. Johnson positief, hij verwacht voor augustus 15,80 miljoen verkochte auto's. Johnson verwacht echter dat september en de maanden nadien een duidelijke terugval te zien gaan geven.

De kans is echter groot dat de autoproducenten in de komende maanden met een kater gaan opgezadeld worden. De verkopen zijn weliswaar voor het eerst sinsds lang gestegen, maar dat effect zal hoogstwaarschijnlijk van voorbijgaande aard zijn. Augustus was de beste maand voor dit jaar, maar de overige maanden gaan ongetwijfeld een stuk zwakker worden. Het Cash for Clunkers programma heeft in totaal geleid tot de verkopen van 690.114 nieuwe wagens, wat de belastingbetaler in totaal 2,88 miljard dollar heeft gekost. Het programma heeft tevens de consumentenbestedingen aangezwengeld. Mark Fields, Ford Motor Co. president of the Americas, was tevreden over het effect van het programma, maar wees meteen op de nieuwe uitdagingen waar de sector nu mee wordt geconfronteerd. Dinsdag worden de verkoopcijfers van nieuwe auto's voor de maand augustus bekendgemaakt. In augustus vorig jaar werden 13,70 miljoen auto's op jaarbasis verkocht, maar toen sloeg de crisis al toe. Het jaar voordien werden nog 16 miljoen wagens verkocht. De verkopen van Ford overtroffen enkele dagen voor het einde van de maand al de verkopen van dezelfde maand vorig jaar. Bij Barclay is autoanalist Brian A. Johnson positief, hij verwacht voor augustus 15,80 miljoen verkochte auto's. Johnson verwacht echter dat september en de maanden nadien een duidelijke terugval te zien gaan geven.