De financiële markten zijn verslaafd aan drugs en dat in steeds ergere mate. De FED drukt momenteel meer geld dan dat het deficiet op de begroting groot is. Steeds meer fondsbeheerders duwen op de stop-knop en verkopen hun aandelen. Ze stappen in cash met het oog op een verwachte toename van de volatiliteit op de beurs.

Maar Sternlicht twijfelt er aan of dat een verstandige beslissing zal blijken te zijn. Cash aanhouden kan echter op zijn beurt een gevaarlijke zaak worden. Volgens Citi Private Bank zouden de rijke Amerikanen momenteel 39% van hun activa in cash hebben belegd. Wanneer de dollar aan het zwalpen gaat, kan dit hen nog zuur opbreken. Maar ook een belegging in euro's kan op termijn allesbehalve veilig genoemd worden, want ook hier kan de zaak nog helemaal mislopen.

De financiële markten zijn verslaafd aan drugs en dat in steeds ergere mate. De FED drukt momenteel meer geld dan dat het deficiet op de begroting groot is. Steeds meer fondsbeheerders duwen op de stop-knop en verkopen hun aandelen. Ze stappen in cash met het oog op een verwachte toename van de volatiliteit op de beurs. Maar Sternlicht twijfelt er aan of dat een verstandige beslissing zal blijken te zijn. Cash aanhouden kan echter op zijn beurt een gevaarlijke zaak worden. Volgens Citi Private Bank zouden de rijke Amerikanen momenteel 39% van hun activa in cash hebben belegd. Wanneer de dollar aan het zwalpen gaat, kan dit hen nog zuur opbreken. Maar ook een belegging in euro's kan op termijn allesbehalve veilig genoemd worden, want ook hier kan de zaak nog helemaal mislopen.