Carry trades zijn opnieuw attractiever geworden, waardoor de volatiliteit op de financiële markten verder kan gaan toenemen. Volgens Blanchard gaat er meer geld naar de emerging markets vloeien.

De dollar gaat verzwakken, ook al omdat de risico's verbonden aan carry trades een stuk kleiner zijn geworden. Blanchard waarschuwt vooral voor de psychologische effecten van quantative easing.

Hij is akkoord met de politiek zoals die door de Amerikaanse centrale bank wordt gevoerd, maar waarschuwt wel voor een te grote volatiliteit op de financiële markten. Die grote volatiliteit kan destabiliserend gaan werken.

Carry trades zijn opnieuw attractiever geworden, waardoor de volatiliteit op de financiële markten verder kan gaan toenemen. Volgens Blanchard gaat er meer geld naar de emerging markets vloeien. De dollar gaat verzwakken, ook al omdat de risico's verbonden aan carry trades een stuk kleiner zijn geworden. Blanchard waarschuwt vooral voor de psychologische effecten van quantative easing. Hij is akkoord met de politiek zoals die door de Amerikaanse centrale bank wordt gevoerd, maar waarschuwt wel voor een te grote volatiliteit op de financiële markten. Die grote volatiliteit kan destabiliserend gaan werken.