Deze enorme monetaire versoepeling opent terug perspectieven voor een "carry trade" want de Japanse rente zal nog geruime tijd uiterst laag worden gehouden.

Heel goedkoop JPY lenen en in hoger rentende munten beleggen kan een rendabele strategie zijn. Of dat nu de euro, de USD, een BRIC-munt of nog een andere munt is, het dwingt de betrokken landen tot een reactie.

Hopelijk kunnen competitieve devaluaties en protectionistische reflecties worden vermeden, zoniet belanden we volgens Belfius in een valutaoorlog waaronder de wereldhandel zwaar zou kunnen lijden.

Het is dan ook best mogelijk dat er na verloop van tijd toch een soort multilateraal akkoord zou kunnen tot stand komen om erger te voorkomen.

Deze enorme monetaire versoepeling opent terug perspectieven voor een "carry trade" want de Japanse rente zal nog geruime tijd uiterst laag worden gehouden. Heel goedkoop JPY lenen en in hoger rentende munten beleggen kan een rendabele strategie zijn. Of dat nu de euro, de USD, een BRIC-munt of nog een andere munt is, het dwingt de betrokken landen tot een reactie. Hopelijk kunnen competitieve devaluaties en protectionistische reflecties worden vermeden, zoniet belanden we volgens Belfius in een valutaoorlog waaronder de wereldhandel zwaar zou kunnen lijden. Het is dan ook best mogelijk dat er na verloop van tijd toch een soort multilateraal akkoord zou kunnen tot stand komen om erger te voorkomen.