In afwachting van een herstructureringsprogramma was het aandeel sinds juli al met 20 procent gestegen. Maar Plassat onthulde weinig details en ging concrete doelstellingen uit de weg. Kosten- en schuldreductie staan bovenaan de 'to do-list' en hij bevestigde dat het bedrijf overweegt zich terug te trekken uit Polen, Turkije en Indonesië.

Geen nieuws onder de zon

Carrefour wil zich meer richten op zijn posities in volwassen markten zoals West-Europa, maar ook Brazilië en China. Plassat wil de investeringen verhogen, maar sloot uit geld op te halen op de markt, ondanks een magere cashflow. Niet echt nieuws, want het was allemaal eigenlijk al bekend.

Op dit moment is ABN Amro terughoudend in haar oordeel. Structurele en cyclische uitdagingen staan Carrefour nog steeds te wachten.

De analisten van ABN Amro begrijpen het enthousiasme van beleggers voor Plassat, maar zijn opmerkingen kunnen de hoop voor een snel herstel van het aandeel in de kiem smoren.

Ze zien liever duidelijke cijfers over marktaandeel, omzetcijfers en marges voor ze weer positief naar het aandeel kijken. Het houdadvies blijft zodoende gehandhaafd.

In afwachting van een herstructureringsprogramma was het aandeel sinds juli al met 20 procent gestegen. Maar Plassat onthulde weinig details en ging concrete doelstellingen uit de weg. Kosten- en schuldreductie staan bovenaan de 'to do-list' en hij bevestigde dat het bedrijf overweegt zich terug te trekken uit Polen, Turkije en Indonesië. Geen nieuws onder de zon Carrefour wil zich meer richten op zijn posities in volwassen markten zoals West-Europa, maar ook Brazilië en China. Plassat wil de investeringen verhogen, maar sloot uit geld op te halen op de markt, ondanks een magere cashflow. Niet echt nieuws, want het was allemaal eigenlijk al bekend. Op dit moment is ABN Amro terughoudend in haar oordeel. Structurele en cyclische uitdagingen staan Carrefour nog steeds te wachten. De analisten van ABN Amro begrijpen het enthousiasme van beleggers voor Plassat, maar zijn opmerkingen kunnen de hoop voor een snel herstel van het aandeel in de kiem smoren. Ze zien liever duidelijke cijfers over marktaandeel, omzetcijfers en marges voor ze weer positief naar het aandeel kijken. Het houdadvies blijft zodoende gehandhaafd.