Zij hebben echter vooral negatief gereageerd op het vooruitzicht van een vermindering van de liquiditeit. De landen die het gevoeligst zijn voor de kapitaalstromen, zoals de opkomende landen, hebben het meest geleden onder deze daling van de markten.

Tegen deze achtergrond is de Japanse aandelenmarkt, die profiteert van een eigen dynamiek, de afgelopen maand nagenoeg stabiel gebleven.

De Japanse centrale bank is er namelijk net begonnen met een eigen programma voor kwantitatieve versoepeling.

De belangrijkste beleggingen van Carmignac hebben betrekking op dit thema (Japanse reflatie). In de rest van de wereld handhaven de fondsenbeheerders de posities in groeisectoren met een duidelijke toekomst, met name onconventionele energie

en vastgoed in de Verenigde Staten en consumptie in verschillende opkomende landen.

Zij hebben echter vooral negatief gereageerd op het vooruitzicht van een vermindering van de liquiditeit. De landen die het gevoeligst zijn voor de kapitaalstromen, zoals de opkomende landen, hebben het meest geleden onder deze daling van de markten. Tegen deze achtergrond is de Japanse aandelenmarkt, die profiteert van een eigen dynamiek, de afgelopen maand nagenoeg stabiel gebleven. De Japanse centrale bank is er namelijk net begonnen met een eigen programma voor kwantitatieve versoepeling. De belangrijkste beleggingen van Carmignac hebben betrekking op dit thema (Japanse reflatie). In de rest van de wereld handhaven de fondsenbeheerders de posities in groeisectoren met een duidelijke toekomst, met name onconventionele energie en vastgoed in de Verenigde Staten en consumptie in verschillende opkomende landen.