Carmignac: "Door deze twee redenen tot ongerustheid zijn de beleggers in februari nog meer aandelen van opkomende landen gaan verkopen, voor een totaal bedrag van naar schatting 20 miljard dollar."

Vooral de Aziatische markten behalve Japan (toen nog!) moesten vorige maand forse verliezen incasseren, bijna 5% in euro, terwijl de Euro Stoxx-index met bijna 2% is aangedikt onder impuls van het herstel in de banksector.

Carmignac: "Hoewel we in januari al hadden benadrukt dat bepaalde opkomende markten zoals India en Indonesië op korte termijn kwetsbaar waren voor de inflatie, hadden we ons internationale beheer sneller tactisch moeten bijsturen. Waarvan akte. We hebben de intensiteit van de marktreactie onderschat. Beleggers zagen in de stijging van de olieprijs namelijk een extra reden om weg te trekken uit de groeilanden, die traditioneel de eerste slachtoffers zijn van onrust onder beleggers. Reden te meer dus om kritisch te bekijken of die heftige marktreacties gerechtvaardigd zijn en of we al dan niet onze langetermijnverwachtingen en onze analyse van de belangrijkste risico's moeten bijstellen."

Carmignac: "Door deze twee redenen tot ongerustheid zijn de beleggers in februari nog meer aandelen van opkomende landen gaan verkopen, voor een totaal bedrag van naar schatting 20 miljard dollar." Vooral de Aziatische markten behalve Japan (toen nog!) moesten vorige maand forse verliezen incasseren, bijna 5% in euro, terwijl de Euro Stoxx-index met bijna 2% is aangedikt onder impuls van het herstel in de banksector. Carmignac: "Hoewel we in januari al hadden benadrukt dat bepaalde opkomende markten zoals India en Indonesië op korte termijn kwetsbaar waren voor de inflatie, hadden we ons internationale beheer sneller tactisch moeten bijsturen. Waarvan akte. We hebben de intensiteit van de marktreactie onderschat. Beleggers zagen in de stijging van de olieprijs namelijk een extra reden om weg te trekken uit de groeilanden, die traditioneel de eerste slachtoffers zijn van onrust onder beleggers. Reden te meer dus om kritisch te bekijken of die heftige marktreacties gerechtvaardigd zijn en of we al dan niet onze langetermijnverwachtingen en onze analyse van de belangrijkste risico's moeten bijstellen."