Zodra de democratische kandidaat begrepen had dat de economische situatie de sleutel tot het probleem was, bleef hij tegenkandidaat George Bush op dit thema aanvallen.

Carmignac: "Daardoor steeg hij opmerkelijk fors in de opiniepeilingen en won hij uiteindelijk zelfs de verkiezingsstrijd. Het zou wel handig zijn indien het voorspellen van markttendensen zich even gemakkelijk zou laten herleiden tot een eenvoudige analyse van de economische toestand als het verkiezingsdiscours van Bill Clinton. Jammer genoeg is de werkelijkheid anders, zeker in de afgelopen drie jaar. Het effect van de economische kerngegevens op de markten wordt namelijk beïnvloed door twee andere belangrijke factoren: de beschikbare liquiditeiten (er moet wel geld zijn om te kunnen beleggen) en de risicoperceptie (wat heb je aan geld als niemand wil beleggen?). Als gevolg daarvan is de volatiliteit op de markten fors toegenomen en is het voor beleggers in dit eerste kwartaal van 2012 belangrijk een duidelijke beleggingsstrategie te hanteren, die op alle drie parameters berust."

Zodra de democratische kandidaat begrepen had dat de economische situatie de sleutel tot het probleem was, bleef hij tegenkandidaat George Bush op dit thema aanvallen. Carmignac: "Daardoor steeg hij opmerkelijk fors in de opiniepeilingen en won hij uiteindelijk zelfs de verkiezingsstrijd. Het zou wel handig zijn indien het voorspellen van markttendensen zich even gemakkelijk zou laten herleiden tot een eenvoudige analyse van de economische toestand als het verkiezingsdiscours van Bill Clinton. Jammer genoeg is de werkelijkheid anders, zeker in de afgelopen drie jaar. Het effect van de economische kerngegevens op de markten wordt namelijk beïnvloed door twee andere belangrijke factoren: de beschikbare liquiditeiten (er moet wel geld zijn om te kunnen beleggen) en de risicoperceptie (wat heb je aan geld als niemand wil beleggen?). Als gevolg daarvan is de volatiliteit op de markten fors toegenomen en is het voor beleggers in dit eerste kwartaal van 2012 belangrijk een duidelijke beleggingsstrategie te hanteren, die op alle drie parameters berust."