Wat Icahn eigenlijk bedoelde, klinkt vertrouwd in de oren. De Amerikaanse centrale bank heeft de beurskoersen op Wall Street kunstmatig opgepompt door massaal geld in het systeem te pompen. Het uur van de afrekening zal echter vroeg of laat aanbreken, de betaalde prijs zal hoog zijn.

Op een bepaald moment zullen de beleggers beseffen dat ze bij de neus zijn genomen, wat een paniekreactie zal veroorzaken. Aandelen zullen op grote schaal worden verkocht, met als gevolg een krach van het kaliber van 1987 of zelfs nog iets heviger. Wanneer dat zal gebeuren, kon Icahn helaas niet zeggen.

Wat Icahn eigenlijk bedoelde, klinkt vertrouwd in de oren. De Amerikaanse centrale bank heeft de beurskoersen op Wall Street kunstmatig opgepompt door massaal geld in het systeem te pompen. Het uur van de afrekening zal echter vroeg of laat aanbreken, de betaalde prijs zal hoog zijn. Op een bepaald moment zullen de beleggers beseffen dat ze bij de neus zijn genomen, wat een paniekreactie zal veroorzaken. Aandelen zullen op grote schaal worden verkocht, met als gevolg een krach van het kaliber van 1987 of zelfs nog iets heviger. Wanneer dat zal gebeuren, kon Icahn helaas niet zeggen.