Het bedrijf heeft een dominante positie in Frankrijk (23% van omzet), het VK (22%) en de Benelux (15%), maar is ook actief in de VS (20%) en Azië (20%).

De groep stelt 91.620 mensen tewerk waarvan ca. 28% in lagekostenlanden, voornamelijk India. Doelstelling is om tegen 2010 40% van het personeel in deze offshore-landen te hebben.

In 2008 realiseerde het bedrijf een omzet van 8,7 mld EUR. De omzet is opgesplitst in vier segmenten: Consulting (8%), Technology Services (39%), Outsourcing (35%) en Local Professional Services onder de merknaam Sogeti (18%).

Capgemini is in Europa de best gepositioneerde ITdienstverlener dankzij de proactieve kostencontrole (o.a. aanwezigheid offshore), de gediversifieerde klantenbasis (slechts 17% in financiële sector) en de gespreide geografische aanwezigheid.

De balans is solide met een nettokaspositie van 774 mln EUR (= 5,30 EUR per aandeel). De komende jaren wil Capgemini zijn marktaandeel verder verhogen. Het bedrijf is laatcyclisch waardoor de neergang van de economie pas later in de resultaten merkbaar zal zijn.

De voorbije weken waarschuwden sectorgenoten TietoEnator en Accenture voor de zwakkere marktomstandigheden. Een scherpe terugval van de rendabiliteit zoals in de vorige crisis is echter onwaarschijnlijk.

Voor de eerste helft van 2009 verwacht de groep een lichte omzetdaling en een terugval van de marges met maximaal 100bp. De echte uitdaging ligt volgens SG Private Banking wellicht in 2010.
Capgemini is vanuit een meerjarenperspectief een interessant aandeel. Houden, zo luidt de conclusie van de bank.

Het bedrijf heeft een dominante positie in Frankrijk (23% van omzet), het VK (22%) en de Benelux (15%), maar is ook actief in de VS (20%) en Azië (20%). De groep stelt 91.620 mensen tewerk waarvan ca. 28% in lagekostenlanden, voornamelijk India. Doelstelling is om tegen 2010 40% van het personeel in deze offshore-landen te hebben. In 2008 realiseerde het bedrijf een omzet van 8,7 mld EUR. De omzet is opgesplitst in vier segmenten: Consulting (8%), Technology Services (39%), Outsourcing (35%) en Local Professional Services onder de merknaam Sogeti (18%).Capgemini is in Europa de best gepositioneerde ITdienstverlener dankzij de proactieve kostencontrole (o.a. aanwezigheid offshore), de gediversifieerde klantenbasis (slechts 17% in financiële sector) en de gespreide geografische aanwezigheid. De balans is solide met een nettokaspositie van 774 mln EUR (= 5,30 EUR per aandeel). De komende jaren wil Capgemini zijn marktaandeel verder verhogen. Het bedrijf is laatcyclisch waardoor de neergang van de economie pas later in de resultaten merkbaar zal zijn. De voorbije weken waarschuwden sectorgenoten TietoEnator en Accenture voor de zwakkere marktomstandigheden. Een scherpe terugval van de rendabiliteit zoals in de vorige crisis is echter onwaarschijnlijk. Voor de eerste helft van 2009 verwacht de groep een lichte omzetdaling en een terugval van de marges met maximaal 100bp. De echte uitdaging ligt volgens SG Private Banking wellicht in 2010. Capgemini is vanuit een meerjarenperspectief een interessant aandeel. Houden, zo luidt de conclusie van de bank.