Maar toenmalige voorzitter van de Canadese centrale bank Mark Carney, nu in dezelfde functie bij de Bank of England, maakte een zware fout toen hij de rente verlaagde op een moment dat de economie van het land dit niet nodig had. Het gevolg is dat Canada op zijn beurt een boom op de vastgoedmarkt meemaakte.

Carney is nu overigens dezelfde fout aan het maken in het Verenigd Koninkrijk, maar de Canadezen zitten wel opgezadeld met de fouten gemaakt door Carney. De economie in Canada is stoom aan het aflaten en dat zal onvermijdelijk hebben voor de opgeblazen vastgoedmarkt. Hoe groot de schok zal zijn, valt moeilijk te voorspellen. Maar dat die schok er zal komen, lijkt als een paal boven water te staan.

Maar toenmalige voorzitter van de Canadese centrale bank Mark Carney, nu in dezelfde functie bij de Bank of England, maakte een zware fout toen hij de rente verlaagde op een moment dat de economie van het land dit niet nodig had. Het gevolg is dat Canada op zijn beurt een boom op de vastgoedmarkt meemaakte. Carney is nu overigens dezelfde fout aan het maken in het Verenigd Koninkrijk, maar de Canadezen zitten wel opgezadeld met de fouten gemaakt door Carney. De economie in Canada is stoom aan het aflaten en dat zal onvermijdelijk hebben voor de opgeblazen vastgoedmarkt. Hoe groot de schok zal zijn, valt moeilijk te voorspellen. Maar dat die schok er zal komen, lijkt als een paal boven water te staan.