Een index die de verwerkende industrie, het toerisme, reizen, groei in jobcreatie en consumenbestedingen omvat, steeg in mei met 1 punt tot 103 punten. Daarmee bevindt de index zich 7 punten boven het niveau van vorig jaar.

Dana Johnson, hoofdeconoom bij Comerica, verwacht dat Californië in het tweede deel van dit jaar een verdere groei van de jobcreatie gaat te zien geven, een trend die ook in andere delen van de VS wordt verwacht.

De Californische economie had in 2008 een waarde van 1800 miljard dollar, zo berekende het U.S. Commerce Department. Daarmee is de staat na Italië de achtste economie in de wereld.

De werkloosheidsgraad in Californië ligt met 12,40% nog steeds duidelijk boven het nationaal gemiddelde van 9,70%. De staat zich opgezadeld met een tekort op de begroting dat dit jaar 19,10 miljard dollar zou bedragen.

Gouverneur Arnold Schwarzenegger heeft al voor 12 miljard dollar aan besparingen aangekondigd, maar weigert om de belastingen te verhogen om het gat op de begroting te dichten.

Een index die de verwerkende industrie, het toerisme, reizen, groei in jobcreatie en consumenbestedingen omvat, steeg in mei met 1 punt tot 103 punten. Daarmee bevindt de index zich 7 punten boven het niveau van vorig jaar. Dana Johnson, hoofdeconoom bij Comerica, verwacht dat Californië in het tweede deel van dit jaar een verdere groei van de jobcreatie gaat te zien geven, een trend die ook in andere delen van de VS wordt verwacht. De Californische economie had in 2008 een waarde van 1800 miljard dollar, zo berekende het U.S. Commerce Department. Daarmee is de staat na Italië de achtste economie in de wereld. De werkloosheidsgraad in Californië ligt met 12,40% nog steeds duidelijk boven het nationaal gemiddelde van 9,70%. De staat zich opgezadeld met een tekort op de begroting dat dit jaar 19,10 miljard dollar zou bedragen. Gouverneur Arnold Schwarzenegger heeft al voor 12 miljard dollar aan besparingen aangekondigd, maar weigert om de belastingen te verhogen om het gat op de begroting te dichten.