Pacific Investment Management, dat zijn zetel in Californië heeft en Thornburg Investment Management verwachten dat de rente op de obligaties die door de staat uitgegeven worden nog verder gaan oplopen.

Pimco rekent er op dat het rendement op de obligaties met een looptijd van 30 jaar gaat oplopen tot boven 6%. Californië wordt geconfronteerd met een gat van 20 miljard dollar in zijn begroting in de komende 17 maanden.

Vorig jaar gaf de staat al voor 36 miljard dollar aan schuldenpapier uit, maar daarmee stopt het zeker niet. Volgens de analisten is Californië nog niet uit de problemen, maar wordt situatie integendeel nog erger.

Californië's credit default swaps, de verzekeringscontracten waarmee men zich indekt tegen het over kop gaan van een debiteur, is sinds vorig jaar oktober misschien wel verdubbeld.

De staat Californië heeft nu 73 miljard dollar aan schulden uitstaan, maar financieverantwoordelijke Bill Lockyer ontkent dat een niet-afbetaling van de schulden dreigt. Het verhaal van Californië wordt ongetwijfeld nog vervolgd.

Pacific Investment Management, dat zijn zetel in Californië heeft en Thornburg Investment Management verwachten dat de rente op de obligaties die door de staat uitgegeven worden nog verder gaan oplopen. Pimco rekent er op dat het rendement op de obligaties met een looptijd van 30 jaar gaat oplopen tot boven 6%. Californië wordt geconfronteerd met een gat van 20 miljard dollar in zijn begroting in de komende 17 maanden. Vorig jaar gaf de staat al voor 36 miljard dollar aan schuldenpapier uit, maar daarmee stopt het zeker niet. Volgens de analisten is Californië nog niet uit de problemen, maar wordt situatie integendeel nog erger. Californië's credit default swaps, de verzekeringscontracten waarmee men zich indekt tegen het over kop gaan van een debiteur, is sinds vorig jaar oktober misschien wel verdubbeld. De staat Californië heeft nu 73 miljard dollar aan schulden uitstaan, maar financieverantwoordelijke Bill Lockyer ontkent dat een niet-afbetaling van de schulden dreigt. Het verhaal van Californië wordt ongetwijfeld nog vervolgd.