Maar ook een aantal Amerikaanse staten verkeren in grote problemen, met op kop Californië. De 'Golden State' is zijn naam niet meer waardig, want alles draait er vierkant.

Het is ditmaal geen horrorfilm, maar gouverneur Arnold Schwarzenegger waarschuwde gisteren dat het enorme tekort op de begroting de voorbode van heel wat pijn gaat vormen.

Californië moet de broeksriem gaan aanhalen en nog geen klein beetje ook. De perswoordvoerder van Arnold Schwarzenegger Aaron McLear waarschuwde voor 'afschuwelijke' besparingsmaatregelen.

Die zijn absoluut noodzakelijk om het deficiet op de begroting weg te werken. De staat staat voor moeilijke beslissingen, zoniet dreigt het faillissement. De vergelijking met Griekenland is dus zeker niet denkbeeldig.

Maar ook een aantal Amerikaanse staten verkeren in grote problemen, met op kop Californië. De 'Golden State' is zijn naam niet meer waardig, want alles draait er vierkant. Het is ditmaal geen horrorfilm, maar gouverneur Arnold Schwarzenegger waarschuwde gisteren dat het enorme tekort op de begroting de voorbode van heel wat pijn gaat vormen. Californië moet de broeksriem gaan aanhalen en nog geen klein beetje ook. De perswoordvoerder van Arnold Schwarzenegger Aaron McLear waarschuwde voor 'afschuwelijke' besparingsmaatregelen. Die zijn absoluut noodzakelijk om het deficiet op de begroting weg te werken. De staat staat voor moeilijke beslissingen, zoniet dreigt het faillissement. De vergelijking met Griekenland is dus zeker niet denkbeeldig.