Californië bengelt aan de rand van het faillissement, aldus Whalen. Hij wijst in dat verband naar de recente forse daling van de koersen van municipal bonds die te wijten is aan de focus van de grote begrotingstekorten waar de Amerikaanse staten mee worstelen.

Overigens kampen ook heel wat steden met grote tekorten op hun begroting. Nergens is het faillissement van de lokale overheden echter duidelijker zichtbaar dan in Californië, waar het tekort op de begroting is opgelopen tot 25 miljard dollar.

Volgens Whalen gaat de Golden State daadwerkelijk stoppen met het afbetalen van de schulden, waardoor heel wat pensioenfondsen in de problemen dreigen te belanden.

Het faillissement van de staat zal in schuifjes verlopen, met in een laatste fase ene herstructering van de nog openstaande schulden. Daarbij zal de belegger zijn oorspronkelijke inleg niet volledig terugzien.

Californië bengelt aan de rand van het faillissement, aldus Whalen. Hij wijst in dat verband naar de recente forse daling van de koersen van municipal bonds die te wijten is aan de focus van de grote begrotingstekorten waar de Amerikaanse staten mee worstelen. Overigens kampen ook heel wat steden met grote tekorten op hun begroting. Nergens is het faillissement van de lokale overheden echter duidelijker zichtbaar dan in Californië, waar het tekort op de begroting is opgelopen tot 25 miljard dollar. Volgens Whalen gaat de Golden State daadwerkelijk stoppen met het afbetalen van de schulden, waardoor heel wat pensioenfondsen in de problemen dreigen te belanden. Het faillissement van de staat zal in schuifjes verlopen, met in een laatste fase ene herstructering van de nog openstaande schulden. Daarbij zal de belegger zijn oorspronkelijke inleg niet volledig terugzien.