Aan dat geloof wordt in een aantal gevallen tegenwoordig getwijfeld, met als meest actueel voorbeeld natuurlijk Griekenland.

Maar ook in een meer bredere zin van het woord is het vertrouwen in krediet gaan slinken, wat uiteraard heel wat gevolgen heeft. Maar hoe moet het nu verder?

Christophe Van Canneyt (Bank Puilaetco): "Om "krediet" te herstellen moeten we dus in letterlijke zin het geloof herstellen in:

*De competentie en efficiency van onze instellingen en besluitvorming en de faire financiering ervan

*De capaciteit van onze economie om groei te genereren

*De bereidheid om de onevenwichten op wereldvlak aan te pakken

Het oplossen van deze structurele problemen zal uiteraard een zware agenda worden, dat hoeft geen betoog."

Aan dat geloof wordt in een aantal gevallen tegenwoordig getwijfeld, met als meest actueel voorbeeld natuurlijk Griekenland. Maar ook in een meer bredere zin van het woord is het vertrouwen in krediet gaan slinken, wat uiteraard heel wat gevolgen heeft. Maar hoe moet het nu verder? Christophe Van Canneyt (Bank Puilaetco): "Om "krediet" te herstellen moeten we dus in letterlijke zin het geloof herstellen in: *De competentie en efficiency van onze instellingen en besluitvorming en de faire financiering ervan *De capaciteit van onze economie om groei te genereren *De bereidheid om de onevenwichten op wereldvlak aan te pakken Het oplossen van deze structurele problemen zal uiteraard een zware agenda worden, dat hoeft geen betoog."