Hoofdeconoom Christophe Van Canneyt van Bank Puilaetco Dewaay is van mening dat er alleen tijd werd gekocht: "Die tijd wordt gebruikt om de banken te herfinanieren, zodat ze in staat zijn om een volgende crisis het hoofd te bieden. Dat verklaart waarom banken als Credit Suisse nu CoCo obligaties uitgeven om hun kapitaalbasis te versterken."

Volgens Christophe Van Canneyt zal België zich uiteindelijk wel kunnen redden, maar is er een mentaliteitswijziging noodzakelijk: "De idee heeft ingang gevonden dat de staat maar als redder van de 'last resort' moet optreden. Een wijdverbreid misverstand is dat een oplossing door de staat niets kost. Gratis bestaat niet, zoals we allemaal weten. Het is dus zaak dat dit misverstand dringend uit de weg wordt geruimd."

Hoofdeconoom Christophe Van Canneyt van Bank Puilaetco Dewaay is van mening dat er alleen tijd werd gekocht: "Die tijd wordt gebruikt om de banken te herfinanieren, zodat ze in staat zijn om een volgende crisis het hoofd te bieden. Dat verklaart waarom banken als Credit Suisse nu CoCo obligaties uitgeven om hun kapitaalbasis te versterken." Volgens Christophe Van Canneyt zal België zich uiteindelijk wel kunnen redden, maar is er een mentaliteitswijziging noodzakelijk: "De idee heeft ingang gevonden dat de staat maar als redder van de 'last resort' moet optreden. Een wijdverbreid misverstand is dat een oplossing door de staat niets kost. Gratis bestaat niet, zoals we allemaal weten. Het is dus zaak dat dit misverstand dringend uit de weg wordt geruimd."