De Chinezen hebben volgens Wien elk probleem dat zich voordeed al succesvol kunnen oplossen. Het varkentje van een te snelle groeiende economie zullen ze dus ook wel wassen.

Wien gelooft dan ook in een zachte landing voor de Chinese economie. Van een verhoging van de rente en van andere beperkende maatregelen ligt hij dan ook niet wakker.

Hij is niet echt een voorstander van het Chinees politiek en economisch model, maar moet wel toegeven dat het proactiever werkt dan het Amerikaanse of het Europese.

In de 'oude' geïndustrialiseerde landen wordt telkens opnieuw geprobeerd om problemen op te lossen wanneer ze zich voordoen en niet eerder. China pakt de zaken anders aan en probeert vooruit te denken.

De Chinezen hebben volgens Wien elk probleem dat zich voordeed al succesvol kunnen oplossen. Het varkentje van een te snelle groeiende economie zullen ze dus ook wel wassen. Wien gelooft dan ook in een zachte landing voor de Chinese economie. Van een verhoging van de rente en van andere beperkende maatregelen ligt hij dan ook niet wakker. Hij is niet echt een voorstander van het Chinees politiek en economisch model, maar moet wel toegeven dat het proactiever werkt dan het Amerikaanse of het Europese. In de 'oude' geïndustrialiseerde landen wordt telkens opnieuw geprobeerd om problemen op te lossen wanneer ze zich voordoen en niet eerder. China pakt de zaken anders aan en probeert vooruit te denken.