Byron Wien (Blackstone Group): "De gouden tijden voor hedge funds zijn voorbij, want de fondsbeheerders gaan in de toekomst meer aandacht besteden aan kapitaalgaranties voor hun klanten. Daardoor kunnen de rendementen met ongeveer de helft gaan afnemen."

Dat betekent dat de returns van hedge funds kunnen terugvallen tot een range van 10 tot 20%. Wien sprak gisteren op de GAIM International hedge fund conference die in het Grimaldi Forum in Monaco plaatsvond: "Het kan haast niet anders of de kapitaalbescherming gaat het opwaarts potentieel aantasten. Het concept van hedge funds was het realiseren van equity-like returns met een bond-like volatiliteit. Het risico dat we nu lopen is dat we bond-like returns krijgen met een equity-like volatiliteit en dat is natuurlijk de bedoeling niet."

Byron Wien (Blackstone Group): "De gouden tijden voor hedge funds zijn voorbij, want de fondsbeheerders gaan in de toekomst meer aandacht besteden aan kapitaalgaranties voor hun klanten. Daardoor kunnen de rendementen met ongeveer de helft gaan afnemen." Dat betekent dat de returns van hedge funds kunnen terugvallen tot een range van 10 tot 20%. Wien sprak gisteren op de GAIM International hedge fund conference die in het Grimaldi Forum in Monaco plaatsvond: "Het kan haast niet anders of de kapitaalbescherming gaat het opwaarts potentieel aantasten. Het concept van hedge funds was het realiseren van equity-like returns met een bond-like volatiliteit. Het risico dat we nu lopen is dat we bond-like returns krijgen met een equity-like volatiliteit en dat is natuurlijk de bedoeling niet."