Onverwachte gebeurtenissen kunnen het plaatje helemaal doen veranderen en dat op zeer korte termijn.

Volgens Andreas Höfert, Chief Economist Global Head Wealth Management Research bij UBS, is het zaak om waakzaam te blijven.

De buy-and-hold strategie werkt niet meer op de financiële markten, zowat alles kan gebeuren en de belegger moet voorbereid zijn.

Geen slides meer bij presentaties

Die wispelturige financiële omstandigheden zijn ook de reden waarom Höfer geen gebruik meer maakt van slides wanneer hij presentaties geeft. De situatie verandert zo snel dat het bijna niet meer mogelijk is om via slides een accuraat beeld van de situatie te schetsen.

De beleggingsstrategie van UBS is in de afgelopen vijf jaar sterk veranderd. Vroeger volstond het om éénmaal per maand de situatie te herbekijken, nu moet dat bij wijze van spreken op dagdagelijkse basis gebeuren. Regelmatig bijsturen van een portefeuille is noodzakelijk geworden.

Onverwachte gebeurtenissen kunnen het plaatje helemaal doen veranderen en dat op zeer korte termijn. Volgens Andreas Höfert, Chief Economist Global Head Wealth Management Research bij UBS, is het zaak om waakzaam te blijven. De buy-and-hold strategie werkt niet meer op de financiële markten, zowat alles kan gebeuren en de belegger moet voorbereid zijn. Geen slides meer bij presentatiesDie wispelturige financiële omstandigheden zijn ook de reden waarom Höfer geen gebruik meer maakt van slides wanneer hij presentaties geeft. De situatie verandert zo snel dat het bijna niet meer mogelijk is om via slides een accuraat beeld van de situatie te schetsen. De beleggingsstrategie van UBS is in de afgelopen vijf jaar sterk veranderd. Vroeger volstond het om éénmaal per maand de situatie te herbekijken, nu moet dat bij wijze van spreken op dagdagelijkse basis gebeuren. Regelmatig bijsturen van een portefeuille is noodzakelijk geworden.