Fortis kon slechts een deel van de in de loop van de sessie opgebouwde winsten vasthouden, terwijl in de financiële sector Dexia en KBC verdeelde prestaties lieten optekenen.

Bij de industrials was het beeld gemengd. Alle aandelen sloten in het rood, maar de verliezen bleven per saldo beperkt. Anheuser-Busch en Ackermans & van Haaren waren opvallende dalers. Belgacom sloot flink lager, Mobistar kon een kleine winst vasthouden.

Recente berichten dat de Franse president Sarkozy zou overwegen om bepaalde onderdelen van Dexia onder te brengen in een soort staatsbank, werden vanuit Frankrijk ontkend.

Het Franse blad Challenges maakte deze week melding van een plan om bepaalde dele van Dexia, vastgoedfinancier Crédit Foncier, kredietverzekeraar Coface en de bankarm van de Franse post onder te brengen in één maatschappij. Fortis blijft neutraal voor Dexia.


KBC gaat temidden van een verslechterde economische toestand en een reeks onzekerheden de tering naar de nering zetten. Intern worden een reeks besparingen doorgevoerd. Fortis nam nota van het bericht en handhaaft een koopadvies voor dit aandeel.

Fortis kon slechts een deel van de in de loop van de sessie opgebouwde winsten vasthouden, terwijl in de financiële sector Dexia en KBC verdeelde prestaties lieten optekenen. Bij de industrials was het beeld gemengd. Alle aandelen sloten in het rood, maar de verliezen bleven per saldo beperkt. Anheuser-Busch en Ackermans & van Haaren waren opvallende dalers. Belgacom sloot flink lager, Mobistar kon een kleine winst vasthouden. Recente berichten dat de Franse president Sarkozy zou overwegen om bepaalde onderdelen van Dexia onder te brengen in een soort staatsbank, werden vanuit Frankrijk ontkend. Het Franse blad Challenges maakte deze week melding van een plan om bepaalde dele van Dexia, vastgoedfinancier Crédit Foncier, kredietverzekeraar Coface en de bankarm van de Franse post onder te brengen in één maatschappij. Fortis blijft neutraal voor Dexia. KBC gaat temidden van een verslechterde economische toestand en een reeks onzekerheden de tering naar de nering zetten. Intern worden een reeks besparingen doorgevoerd. Fortis nam nota van het bericht en handhaaft een koopadvies voor dit aandeel.