Maar Spanje is zeker geen alleenstaand geval. De burgers wereldwijd worden hun overheden spuugzat. Van Europa over de Verenigde Staten tot China groeit het wantrouwen van de bevolking, die zich afvraagt of ze wel op de juiste manier worden bestuurd.

De legimiteit van regeringen wordt steeds meer in vraag gesteld, gezien het feit dat ze niet meer in staat zijn om antwoorden te formuleren op de problemen waar de bevolking mee wordt geconfronteerd.

Ze slagen er niet meer in om het probleem van de werkloosheid op te lossen, om de groeiende inkomenskloof, de milieuproblemen enzovoort op te lossen. Uiteindelijk dreigen de grondlagen van ons democratisch bestel op losse schroeven komen te staan.

Maar Spanje is zeker geen alleenstaand geval. De burgers wereldwijd worden hun overheden spuugzat. Van Europa over de Verenigde Staten tot China groeit het wantrouwen van de bevolking, die zich afvraagt of ze wel op de juiste manier worden bestuurd. De legimiteit van regeringen wordt steeds meer in vraag gesteld, gezien het feit dat ze niet meer in staat zijn om antwoorden te formuleren op de problemen waar de bevolking mee wordt geconfronteerd. Ze slagen er niet meer in om het probleem van de werkloosheid op te lossen, om de groeiende inkomenskloof, de milieuproblemen enzovoort op te lossen. Uiteindelijk dreigen de grondlagen van ons democratisch bestel op losse schroeven komen te staan.