Ze hebben een soort 'ik weiger te betalen'-mentaliteit aangenomen, waardoor de belastinginkomsten van de Griekse overheid dreigen terug te vallen. Daardoor kan het deficiet op de begroting onvoldoende afnemen om aan de voorwaarden van het reddingsplan te voldoen.

De Grieken werden met zware besparingsplannen geconfronteerd, terwijl ze tevens meer belastingen moeten betalen. Voor een deel van de bevolking is de maat vol, zij gaan dwars liggen.

Journalist Costas Panagopoulos is van mening dat er sprake is van een serieuze dreiging, dreiging die veel ernstiger moet worden genomen dan de aanslagen door anarchisten en andere extremisten.

Ze hebben een soort 'ik weiger te betalen'-mentaliteit aangenomen, waardoor de belastinginkomsten van de Griekse overheid dreigen terug te vallen. Daardoor kan het deficiet op de begroting onvoldoende afnemen om aan de voorwaarden van het reddingsplan te voldoen. De Grieken werden met zware besparingsplannen geconfronteerd, terwijl ze tevens meer belastingen moeten betalen. Voor een deel van de bevolking is de maat vol, zij gaan dwars liggen. Journalist Costas Panagopoulos is van mening dat er sprake is van een serieuze dreiging, dreiging die veel ernstiger moet worden genomen dan de aanslagen door anarchisten en andere extremisten.