Voor Angela Merkel is het vandaag een cruciale dag, de Bundestag moet het Grieks reddingsplan goedkeuren. Algemeen wordt verwacht dat dit niet zo veel problemen zal opleveren, maar voor Merkel wordt het toch een soort van test gezien de algemene verkiezingen in Duitsland minder dan een jaar in de toekomst liggen.

Er zal vooral worden gekeken naar het aantal tegenstemmers. In Duitsland groeit het verzet tegen de grote bedragen die het land moet ophoesten om de eurozone recht te houden. Verschillende Duitse ministers hebben in de afgelopen dagen echter al te verstaan gegeven dat Griekenland een nieuwe kans moet krijgen.

Voor Angela Merkel is het vandaag een cruciale dag, de Bundestag moet het Grieks reddingsplan goedkeuren. Algemeen wordt verwacht dat dit niet zo veel problemen zal opleveren, maar voor Merkel wordt het toch een soort van test gezien de algemene verkiezingen in Duitsland minder dan een jaar in de toekomst liggen. Er zal vooral worden gekeken naar het aantal tegenstemmers. In Duitsland groeit het verzet tegen de grote bedragen die het land moet ophoesten om de eurozone recht te houden. Verschillende Duitse ministers hebben in de afgelopen dagen echter al te verstaan gegeven dat Griekenland een nieuwe kans moet krijgen.