Daarmee probeert Jens Weidmann van de BuBa een al te voorbarig optimisme de kop in te drukken. De beleggers geven namelijk steeds meer blijk van overdreven risicoappetijt, ze doen en handelen alsof er in de financiële markten geen enkel risico meer aanwezig is.

De waarschuwing van Weidmann kwam niet echt onverwacht, want eerder had ook al de Amerikaanse centrale bank een gelijkaardige boodschap gebracht. Het komt er volgens de centrale banken op aan om met beide voeten op de grond te blijven staan, dromen is in de huidige omstandigheden levensgevaarlijk. Of kan dat alleszins op langere termijn worden.

Daarmee probeert Jens Weidmann van de BuBa een al te voorbarig optimisme de kop in te drukken. De beleggers geven namelijk steeds meer blijk van overdreven risicoappetijt, ze doen en handelen alsof er in de financiële markten geen enkel risico meer aanwezig is. De waarschuwing van Weidmann kwam niet echt onverwacht, want eerder had ook al de Amerikaanse centrale bank een gelijkaardige boodschap gebracht. Het komt er volgens de centrale banken op aan om met beide voeten op de grond te blijven staan, dromen is in de huidige omstandigheden levensgevaarlijk. Of kan dat alleszins op langere termijn worden.