Jens Weidmann van de Duitse centrale bank is het daar niet zomaar mee eens. De Bundesbank-president vreest dat Franse besparingen niet meer dan een lachertje waarmee de Fransen de Europeanen willen sussen maar tevens de eigen onderdanen stroop rond de mond smeren.

Elk Frans uitstel wat betreft het terugdringen van het deficiet op de begroting zal volgens Weidmann de geloofwaardigheid van de eurozone zware schade toebrengen.

Frankrijk spreekt van besparingen, maar die stellen volgens de BuBa weinig of niets voor. Zo kan het volgens Weidmann dus niet verder.

Jens Weidmann van de Duitse centrale bank is het daar niet zomaar mee eens. De Bundesbank-president vreest dat Franse besparingen niet meer dan een lachertje waarmee de Fransen de Europeanen willen sussen maar tevens de eigen onderdanen stroop rond de mond smeren. Elk Frans uitstel wat betreft het terugdringen van het deficiet op de begroting zal volgens Weidmann de geloofwaardigheid van de eurozone zware schade toebrengen. Frankrijk spreekt van besparingen, maar die stellen volgens de BuBa weinig of niets voor. Zo kan het volgens Weidmann dus niet verder.