Op haar beurt heeft ook de Duitse centrale bank vanmorgen haar groeiprognoses verlaagd. Uiteraard is er een duidelijk verband met de eurocrisis, die een steeds hogere tol begint te eisen. Zelfs sterkere landen als Duitsland, Frankrijk en Nederland beginnen de gevolgen van die crisis te voelen.

Toch maakt de Bundesbank zich niet zo heel veel zorgen over de toekomst, de grootste economie in de eurozone zou snel opnieuw op een groeipad belanden.

De Duitse centrale bank rekent nu voor 2012 nog op een groei met 0,70%, ten opzichte van voordien 1%, voor volgend jaar wordt op 0,40% in plaats van 1,60% gerekend.

Op haar beurt heeft ook de Duitse centrale bank vanmorgen haar groeiprognoses verlaagd. Uiteraard is er een duidelijk verband met de eurocrisis, die een steeds hogere tol begint te eisen. Zelfs sterkere landen als Duitsland, Frankrijk en Nederland beginnen de gevolgen van die crisis te voelen. Toch maakt de Bundesbank zich niet zo heel veel zorgen over de toekomst, de grootste economie in de eurozone zou snel opnieuw op een groeipad belanden. De Duitse centrale bank rekent nu voor 2012 nog op een groei met 0,70%, ten opzichte van voordien 1%, voor volgend jaar wordt op 0,40% in plaats van 1,60% gerekend.