KBC was een opvallende daler, maar ook Belgacom en Delhaize lagen zwak op koers. Het seizoen van de bedrijfsresultaten zit er bijna op, zodat vanuit die hoek weinig impulsen moeten worden verwacht. Het zijn dus vooral de macro-economische indicatoren die de aandacht zullen blijven trekken.

Een woordvoerder van de Bundesbank sluit niet uit dat de Europese Centrale Bank de rente zal verhogen wanneer de inflatie aantrekt. Dergelijke uitspraken zijn vanzelfsprekend koren op de molen van de euro, die op de valutamarkten een beperkte stijging te zien geeft.

KBC was een opvallende daler, maar ook Belgacom en Delhaize lagen zwak op koers. Het seizoen van de bedrijfsresultaten zit er bijna op, zodat vanuit die hoek weinig impulsen moeten worden verwacht. Het zijn dus vooral de macro-economische indicatoren die de aandacht zullen blijven trekken. Een woordvoerder van de Bundesbank sluit niet uit dat de Europese Centrale Bank de rente zal verhogen wanneer de inflatie aantrekt. Dergelijke uitspraken zijn vanzelfsprekend koren op de molen van de euro, die op de valutamarkten een beperkte stijging te zien geeft.