De Europese Centrale Bank verklaarde gisteren nochtans dat ze vorige week slechts voor 4 miljard euro aan staatsobligaties inkocht en dat is het laagste bedrag sinds het programma op 10 mei werd opgestart.

Bundesbank president Axel Weber wil de stress test uitbreiden tot 100 Europese banken, zo werd gisteren bekendgemaakt. De Bundesbank zal daar deze week samen met financiële regulator BaFin over onderhandelen. De meeting vindt plaats op woensdag 30 juni.

Deutsche Bank AG, Commerzbank AG en de Landesbanken zullen aan de meeting deelnemen. Vorige vrijdag verklaarde Weber nog dat de Duitse bankensector aan het stabiliseren is.

Na de meeting zal worden bekendgemaakt welke criteria bij de stress tests gaan gebruikt worden. Ook de timing, het aandeel deelnemers en de manier van publicatie van de resultaten worden daar onderhandeld.

De Europese Centrale Bank verklaarde gisteren nochtans dat ze vorige week slechts voor 4 miljard euro aan staatsobligaties inkocht en dat is het laagste bedrag sinds het programma op 10 mei werd opgestart. Bundesbank president Axel Weber wil de stress test uitbreiden tot 100 Europese banken, zo werd gisteren bekendgemaakt. De Bundesbank zal daar deze week samen met financiële regulator BaFin over onderhandelen. De meeting vindt plaats op woensdag 30 juni. Deutsche Bank AG, Commerzbank AG en de Landesbanken zullen aan de meeting deelnemen. Vorige vrijdag verklaarde Weber nog dat de Duitse bankensector aan het stabiliseren is. Na de meeting zal worden bekendgemaakt welke criteria bij de stress tests gaan gebruikt worden. Ook de timing, het aandeel deelnemers en de manier van publicatie van de resultaten worden daar onderhandeld.