In een volgende fase kwam het Internationaal Monetair Fonds aandraven met het idee om eenmalig 10% van het spaargeld aan te slaan om de schulden te delgen. Het heet hangijzer komt nu steeds dichter bij huis: de Bundesbank praat openlijk over het aanslaan van ons spaargeld.

Volgens de Duitse centrale bank zal een land in problemen op de eerste plaats de eigen spaarders moeten aanspreken alvorens er aan externe hulp kan worden gedacht. Of met andere woorden: de spaarders zullen mogen opdraven voor de gaten in de hand die de centrale overheid had.

In een volgende fase kwam het Internationaal Monetair Fonds aandraven met het idee om eenmalig 10% van het spaargeld aan te slaan om de schulden te delgen. Het heet hangijzer komt nu steeds dichter bij huis: de Bundesbank praat openlijk over het aanslaan van ons spaargeld. Volgens de Duitse centrale bank zal een land in problemen op de eerste plaats de eigen spaarders moeten aanspreken alvorens er aan externe hulp kan worden gedacht. Of met andere woorden: de spaarders zullen mogen opdraven voor de gaten in de hand die de centrale overheid had.