Topman van de Bundesbank Axel Weber waarschuwde dat een goedkeuring van de maatregelen noodzakelijk is om een besmetting van de eurozone met de begrotingsproblematiek te voorkomen.

Volgens Weber valt de Duitse bijdrage aan het reddingsplan volledig te rechtvaardigen. Zonder een Duitse bijdrage zakt Griekenland nog dieper weg in het moeras, wat uiteindelijk ook Duitsland meer geld gaat kosten.

Ook kanselier Angela Merkel riep het Duits parlement op om het reddingsplan goed te keuren, waardoor haar land zijn bijdrage aan het reddingsplan van 22,40 miljard euro kan leveren.

Juergen Michels, hoofdeconoom Europa bij Citigroup in Londen merkte op dat Michels bezorgd is. Wanneer de Duitsers het reddingsplan niet goedkeuren, staan er de financiële markten bewogen dagen te wachten.

Weber aarzelde dan ook niet om te stellen dat een niet-goedkeuring van het reddingsplan niet alleen de stabiliteit van de monetaire unie in gevaar brengt, maar ook een bedreiging voor het financieel systeem vormt.

Topman van de Bundesbank Axel Weber waarschuwde dat een goedkeuring van de maatregelen noodzakelijk is om een besmetting van de eurozone met de begrotingsproblematiek te voorkomen. Volgens Weber valt de Duitse bijdrage aan het reddingsplan volledig te rechtvaardigen. Zonder een Duitse bijdrage zakt Griekenland nog dieper weg in het moeras, wat uiteindelijk ook Duitsland meer geld gaat kosten. Ook kanselier Angela Merkel riep het Duits parlement op om het reddingsplan goed te keuren, waardoor haar land zijn bijdrage aan het reddingsplan van 22,40 miljard euro kan leveren. Juergen Michels, hoofdeconoom Europa bij Citigroup in Londen merkte op dat Michels bezorgd is. Wanneer de Duitsers het reddingsplan niet goedkeuren, staan er de financiële markten bewogen dagen te wachten. Weber aarzelde dan ook niet om te stellen dat een niet-goedkeuring van het reddingsplan niet alleen de stabiliteit van de monetaire unie in gevaar brengt, maar ook een bedreiging voor het financieel systeem vormt.