De Bundesbank maakt zich dus zorgen over de obligatiemarkten, maar de Duitsers staan met hun bezorgdheid niet alleen. Alberto Gallo, head macro credit research bij RBS, adviseert zijn klanten in ieder geval om niet langer Europese perifere obligaties te kopen.

Gallo ziet de eerste signalen die wijzen op een overwaardering en die uiteindelijk tot een forse correctie kunnen leiden. Die correctie zou zo fors kunnen worden dat ze opnieuw een schokgolf door de obligatiemarkten zou jagen. Anderzijds drukt de lage rente op de Europese staatsobligaties wel de verwachting uit dat de ECB op korte termijn haar basisrente niet zal verhogen.

De Bundesbank maakt zich dus zorgen over de obligatiemarkten, maar de Duitsers staan met hun bezorgdheid niet alleen. Alberto Gallo, head macro credit research bij RBS, adviseert zijn klanten in ieder geval om niet langer Europese perifere obligaties te kopen. Gallo ziet de eerste signalen die wijzen op een overwaardering en die uiteindelijk tot een forse correctie kunnen leiden. Die correctie zou zo fors kunnen worden dat ze opnieuw een schokgolf door de obligatiemarkten zou jagen. Anderzijds drukt de lage rente op de Europese staatsobligaties wel de verwachting uit dat de ECB op korte termijn haar basisrente niet zal verhogen.