Daarom verraste de Duitse centrale bank dinsdag met haar uitspraak onconventionele maatregelen niet langer ongenegen te zijn. Vranken merkt daarbij op dat Jens Weidmann, de topman van de BuBa zich eerder al wat soepeler opgesteld ten opzichte van een ruimere monetaire politiek.

De ZEW index gaf aan dat de verwachtingen met betrekkingen tot de economische groei zijn afgenomen, hetgeen aangeeft dat een extra duwtje in de rug meer dan welkom zijn. Daarom is het niet echt verwonderlijk dat de Duitse centrale bank bereid is om water in haar wijn te doen.

Daarom verraste de Duitse centrale bank dinsdag met haar uitspraak onconventionele maatregelen niet langer ongenegen te zijn. Vranken merkt daarbij op dat Jens Weidmann, de topman van de BuBa zich eerder al wat soepeler opgesteld ten opzichte van een ruimere monetaire politiek. De ZEW index gaf aan dat de verwachtingen met betrekkingen tot de economische groei zijn afgenomen, hetgeen aangeeft dat een extra duwtje in de rug meer dan welkom zijn. Daarom is het niet echt verwonderlijk dat de Duitse centrale bank bereid is om water in haar wijn te doen.