Weber waarschuwt bovendien dat een deel van de Griekse bevolking de ernst van de huidige situatie niet wenst in te zien. Dat deel van de bevolking zal zich met hand en tand verzetten tegen besparingsmaatregelen.

Colin Ellis, econoom bij Daiwa Capital Markets Europe, is van mening dat de regering in Athene inderdaad alle moeite van de wereld gaan hebben om het reddingspakket aanvaard te krijgen.

Uit een rondvraag gedaan door de krant Eleftheros Typos blijkt dat 48% van de Grieken razend kwaad zijn om de besparingsmaatregelen die hun wordt opgelegd. 9 van de 10 Grieken verwachten overigens dat er nog meer van die maatregelen gaan komen.

Daarnaast sluit Ellis niet uit dat Weber inderdaad gelijk heeft en dat Griekenland meer dan 30 miljard euro nodig zal hebben. Het is voorlopig allesbehalve duidelijk waar dat extra geld vandaan zal moeten komen.

Weber waarschuwt bovendien dat een deel van de Griekse bevolking de ernst van de huidige situatie niet wenst in te zien. Dat deel van de bevolking zal zich met hand en tand verzetten tegen besparingsmaatregelen. Colin Ellis, econoom bij Daiwa Capital Markets Europe, is van mening dat de regering in Athene inderdaad alle moeite van de wereld gaan hebben om het reddingspakket aanvaard te krijgen. Uit een rondvraag gedaan door de krant Eleftheros Typos blijkt dat 48% van de Grieken razend kwaad zijn om de besparingsmaatregelen die hun wordt opgelegd. 9 van de 10 Grieken verwachten overigens dat er nog meer van die maatregelen gaan komen. Daarnaast sluit Ellis niet uit dat Weber inderdaad gelijk heeft en dat Griekenland meer dan 30 miljard euro nodig zal hebben. Het is voorlopig allesbehalve duidelijk waar dat extra geld vandaan zal moeten komen.