Andreas Dombret, lid van de raad van bestuur, geeft openlijk toe dat de Spaanse noodhulp de Europese schuldencrisis niet zal oplossen.

Wel is het het belangrijk om krachtige maatregelen te nemen. Die maatregelen zijn echter genomen om de Spaanse banken te redden en niet om de eurozone er bovenop te helpen.

Het vinden van een oplossing voor de Europese crisis is echter een heel ander paar mouwen. Er is nu tijd gewonnen, maar het valt nog af te wachten of er de grote Eurotop van het einde van deze maand een krachtdadige oplossing voor de crisis in haar geheel zal gevonden worden.

S&P 500 heeft vanaf de top begin april al ongeveer 7% van zijn waarde verloren

Dat de Amerikaanse beurzen zwaar te lijden hebben onder de Europese begrotingscrisis, blijkt dat de S&P 500 vanaf de top begin april al ongeveer 7% van zijn waarde verloren heeft. Dat is dus een verlies van 7% over een periode van tweeënhalve maand.

De beleggers zijn in de ban van het pessimisme, maarbij dient rekening te worden gehouden met het feit dat de analisten hun inmiddels hun winstprognoses voor de bedrijven met 40% hebben verlaagd.

Daarnaast moet ook rekening worden gehouden met recorddieptepunten op Amerikaanse staatsobligaties en met de dollarindex die op een piek voor de afgelopen twee jaar noteert.

Andreas Dombret, lid van de raad van bestuur, geeft openlijk toe dat de Spaanse noodhulp de Europese schuldencrisis niet zal oplossen. Wel is het het belangrijk om krachtige maatregelen te nemen. Die maatregelen zijn echter genomen om de Spaanse banken te redden en niet om de eurozone er bovenop te helpen. Het vinden van een oplossing voor de Europese crisis is echter een heel ander paar mouwen. Er is nu tijd gewonnen, maar het valt nog af te wachten of er de grote Eurotop van het einde van deze maand een krachtdadige oplossing voor de crisis in haar geheel zal gevonden worden.S&P 500 heeft vanaf de top begin april al ongeveer 7% van zijn waarde verloren Dat de Amerikaanse beurzen zwaar te lijden hebben onder de Europese begrotingscrisis, blijkt dat de S&P 500 vanaf de top begin april al ongeveer 7% van zijn waarde verloren heeft. Dat is dus een verlies van 7% over een periode van tweeënhalve maand. De beleggers zijn in de ban van het pessimisme, maarbij dient rekening te worden gehouden met het feit dat de analisten hun inmiddels hun winstprognoses voor de bedrijven met 40% hebben verlaagd. Daarnaast moet ook rekening worden gehouden met recorddieptepunten op Amerikaanse staatsobligaties en met de dollarindex die op een piek voor de afgelopen twee jaar noteert.