Het aantal optimisten voor de komende zes maanden bedraagt nog 21%, zo blijkt uit een onderzoek uitgevoerd door de American Association of Individual Investors. Een week geleden bedroeg dat percentage nog 30.

Het nieuwe dieptepunt is het laagste sinds maart 2009, toen maar 19% van de ondervraagden 'bullish' was. Op dat moment was de S&P 500 teruggevallen tot een dieptepunt voor de afgelopen 12 jaar op 676.

Nochtans bevindt de S&P 500 zich momenteel 50% boven de bodemkoers die toen werd opgetekend. Het toenemend pessimisme bij de beleggers heeft te maken met de publicatie van een aantal negatieve economische indicatoren.

In dat verband is het opvallend dat hedge fund manager Stanley Druckenmiller na 30 jaar zijn vertrek heeft aangekondigd. Druckenmiller verklaarde daarbij niet meer in staat te zijn om de evolutie van de beurkoersen in de huidige omstandigheden juist in te schatten.

Het aantal optimisten voor de komende zes maanden bedraagt nog 21%, zo blijkt uit een onderzoek uitgevoerd door de American Association of Individual Investors. Een week geleden bedroeg dat percentage nog 30. Het nieuwe dieptepunt is het laagste sinds maart 2009, toen maar 19% van de ondervraagden 'bullish' was. Op dat moment was de S&P 500 teruggevallen tot een dieptepunt voor de afgelopen 12 jaar op 676. Nochtans bevindt de S&P 500 zich momenteel 50% boven de bodemkoers die toen werd opgetekend. Het toenemend pessimisme bij de beleggers heeft te maken met de publicatie van een aantal negatieve economische indicatoren. In dat verband is het opvallend dat hedge fund manager Stanley Druckenmiller na 30 jaar zijn vertrek heeft aangekondigd. Druckenmiller verklaarde daarbij niet meer in staat te zijn om de evolutie van de beurkoersen in de huidige omstandigheden juist in te schatten.