De buitenwereld, zeg maar de troïka bestaande uit het International Monetair Fonds, de Europese Unie en de Europese Centrale Bank, lijkt niet bepaald happig om Cypriotische banken vol misdaadgeld te redden.

Daarmee zit Cyprus met een levensgroot probleem opgezadeld.

Het land is zelf namelijk niet in staat om de eigen banken te redden, de staat zelf is ook failliet en heeft op zijn beurt hulp nodig. Voor de redding van de Cypriotische banken lijken dan ook geen heilige huisjes gespaard te worden, het valt zelfs niet uit te sluiten dat bezitters van een bankrekening - inclusief de Russen - een deel van hun bezit zullen kwijtraken.

De buitenwereld, zeg maar de troïka bestaande uit het International Monetair Fonds, de Europese Unie en de Europese Centrale Bank, lijkt niet bepaald happig om Cypriotische banken vol misdaadgeld te redden. Daarmee zit Cyprus met een levensgroot probleem opgezadeld. Het land is zelf namelijk niet in staat om de eigen banken te redden, de staat zelf is ook failliet en heeft op zijn beurt hulp nodig. Voor de redding van de Cypriotische banken lijken dan ook geen heilige huisjes gespaard te worden, het valt zelfs niet uit te sluiten dat bezitters van een bankrekening - inclusief de Russen - een deel van hun bezit zullen kwijtraken.