Dat is een stijging met 50% ten opzichte van vorig jaar. De Spaanse banken hebben het goedkoop geld dat hun door de Europese Centrale Bank werd verstrekt hoofdzakelijk gebruikt om hun posities in Spaanse staatsobligaties te versterken.

Daaruit kan echter geconcludeerd worden dat de buitenlandse vraag naar Spaanse staatsobligaties razendsnel is gedaald.

Spanje moet dit jaar nog 27 miljard euro ophalen

Tot dusver heeft Spanje dit jaar 59 miljard euro opgehaald via de emissie van staatsobligaties, ten opzichte van een geplande 86 miljard euro voor dit jaar. Dat betekent dat het land nog voor een totaal bedrag van 27 miljard euro aan staatsobligaties moet ophalen.

Met name de maand oktober zal een drukke maand worden wat betreft nieuwe emissies. Vraag is echter of Spanje het nog zo lang zal uitzingen zonder opnieuw om hulp te moeten vragen. Het zou wel eens kwestie van tijd kunnen zijn alvorens het zo ver is.

Dat is een stijging met 50% ten opzichte van vorig jaar. De Spaanse banken hebben het goedkoop geld dat hun door de Europese Centrale Bank werd verstrekt hoofdzakelijk gebruikt om hun posities in Spaanse staatsobligaties te versterken. Daaruit kan echter geconcludeerd worden dat de buitenlandse vraag naar Spaanse staatsobligaties razendsnel is gedaald. Spanje moet dit jaar nog 27 miljard euro ophalen Tot dusver heeft Spanje dit jaar 59 miljard euro opgehaald via de emissie van staatsobligaties, ten opzichte van een geplande 86 miljard euro voor dit jaar. Dat betekent dat het land nog voor een totaal bedrag van 27 miljard euro aan staatsobligaties moet ophalen. Met name de maand oktober zal een drukke maand worden wat betreft nieuwe emissies. Vraag is echter of Spanje het nog zo lang zal uitzingen zonder opnieuw om hulp te moeten vragen. Het zou wel eens kwestie van tijd kunnen zijn alvorens het zo ver is.