Het is belangrijk dat het buitenland voldoende Amerikaanse overheidspapier afneemt, want alleen zo kunnen de Amerikanen het deficiet op hun begroting blijven financieren.

Dat tekort op de begroting moet bovendien laag worden gehouden om zo ook de rente laag te houden. Die lage rente is nodig om de economische opleving veilig te stellen.

Buitenlanders kochten in oktober voor 20,70 miljard dollar meer Amerikaanse overheidspapier dan ze verkochten, zo maakte het Treasury Department bekend. De maand voordien bedroeg het verschil nog meer dan 40 miljard dollar.

China, de belangrijkste bezitter van U.S. Treasury securities, hield een ongewijzigd bedrag van 798,90 miljard dollar aan Amerikaanse overheidspapier vast.

Het is belangrijk dat het buitenland voldoende Amerikaanse overheidspapier afneemt, want alleen zo kunnen de Amerikanen het deficiet op hun begroting blijven financieren. Dat tekort op de begroting moet bovendien laag worden gehouden om zo ook de rente laag te houden. Die lage rente is nodig om de economische opleving veilig te stellen. Buitenlanders kochten in oktober voor 20,70 miljard dollar meer Amerikaanse overheidspapier dan ze verkochten, zo maakte het Treasury Department bekend. De maand voordien bedroeg het verschil nog meer dan 40 miljard dollar. China, de belangrijkste bezitter van U.S. Treasury securities, hield een ongewijzigd bedrag van 798,90 miljard dollar aan Amerikaanse overheidspapier vast.