In Europa gaat het stabilisatieproces voort onder impuls van de dynamische buitenlandse handel van Duitsland en de spectaculaire verbetering van de lopende rekeningen van de belangrijkste Zuid-Europese landen, die in de afgelopen maanden allemaal weer een overschot vertoonden.

De buitenlandse vraag zou in Spanje, Portugal en - in mindere mate - Italië dan ook voor een cyclisch herstel kunnen zorgen. Structureel gezien zijn deze landen evenwel nog niet uit de gevarenzone. De minste vertraging van de export zou namelijk een ernstige bedreiging voor hun groei vormen.

In Europa gaat het stabilisatieproces voort onder impuls van de dynamische buitenlandse handel van Duitsland en de spectaculaire verbetering van de lopende rekeningen van de belangrijkste Zuid-Europese landen, die in de afgelopen maanden allemaal weer een overschot vertoonden. De buitenlandse vraag zou in Spanje, Portugal en - in mindere mate - Italië dan ook voor een cyclisch herstel kunnen zorgen. Structureel gezien zijn deze landen evenwel nog niet uit de gevarenzone. De minste vertraging van de export zou namelijk een ernstige bedreiging voor hun groei vormen.